hits








Malin - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Vaniljecupcakes med kremostfrosting

Som jeg sa, skulle jeg kanskje bake noen cupcakes, ettersom Teun kjpte med dette med forhpninger om et eller annet godt. Dette gjorde jeg ogs! Selv om det er mandag.. Tenkte dele oppskriften jeg har brukt med dere her.

 

Vaniljecupcakes

Dette trenger du:

250 g romtemperert smr
4 dl sukker
4 egg (bruk gjerne store egg)
1 ts vaniljeessens (her kan du ogs benytte vaniljesukker om du ikke har essens)
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl lettmelk

Slik gjr du det:

1. Pisk smret til en krem, hell deretter sukkeret i for piske det sammen til det har en fluffy og myk smrkremkonsistens.
2. Knekk i ett og ett egg, og pisk de godt inn.
3. Pisk inn vaniljeessensen (dersom du bruker vaniljesukker siktes det med melet).
4. Bland mel og bakepulver (og eventuelt vaniljesukker) og pisk inn i smrkremen vekselsvis med melk.
5. Fyll i muffinsformer og stek p 175 grader midt i ovnen, i 20-25 minutter.

Jeg har selv valgt veldig store former, og mine flt litt over, dessverre. Men om du har mindre (mer normale) former vil dette g fint.

 

Smrkrem

Dette er den klassiske smrkremen en gjerne kjenner igjen p gulrotkaken. Teun er s utrolig glad i denne s vi bestemte oss for ha den p cupcakesene selv om det er vanilje. Jeg synes resultatet ble godt!

Dette trenger du:

200 g philadelphia kremost naturell
6 dl melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjr du det:

1. Pisk kremosten.
2. hell vekselsvis inn melisen og vaniljesukkeret.

I frostingen har jeg ogs hatt lilla konditorfarge, for f litt farge p cupcakesene. I tillegg har jeg valgt  pynte med litt blbr, men en annen god id kan vre ta blbr i selve cupcakesene, eller i frostingen. Uansett smakte det godt med blbr til!

Hper det smaker!

#cupcakes #vanilje #baking #kake #kremost #frosting #blbr #blogg #flyvertinne #flyvertinnelivet




Brownies med is og hjemmelaget jordbrsaus

Sa jeg at jeg var glad i mat? Grilling er kanskje noe av det beste jeg vet om, s gjett hva vi har gjort i dag!? Vi har grillet. Men ikke alene! Moren min og foreldrene til Teun har for frste gang sett leiligheten, og ikke minst mtt hverandre for frste gang, noe som har vrt veldig koselig! Jeg kjenner jeg gleder meg masse til sommerkvelder med grilling fremover ogs. Til dessert hadde vi hjemmelaget brownies med is og hjemmelaget jordbrsaus. Alt i alt var dagen vellykket, og jeg og Teun ligger rett ut p sofaen og ser p TV akkurat n.

Oppskriften jeg har brukt til brownien er tatt fra boken til Manuela som driver bloggen passion4baking, og er veldig god! Anbefaler ta en titt i boken eller kjpe den dersom du er glad i baking! Jordbrsausen har jeg derimot laget helt selv, og er en veldig st og god saus, perfekt til is og nystekt brownies!

Tenkte dele oppskriften p jordbrsausen her til de som blir fristet.

Dette trenger du:

400 g jordbr - gjerne frosne
0,75 dl sukker
0,5 dl vann
2-3 drper sitronsaft

Slik gjr du det:

1. Jordbrene moses med en stavmikser/blender/foodprocessor.
2. Kok opp vannet i en kjele.
3. Hell jordbrmassen i kjelen sammen med det kokende vannet og kok opp p lav temperatur.
4. Smak til med sukker og sitronsaft.
5. Avkjl og sett kaldt til den skal serveres.

Denne oppskriften gir en veldig st jordbrsaus. Dersom du nsker en mindre st jordbrsaus kan du bruke mindre sukker.

#brownies #kake #baking #grilling #sommer #is #jordbr #jordbrsaus #blogg #familie #kjreste #flyvertinne #flyvertinnelivet




Verdens beste hveteboller

Jeg er som nevnt tidligere utrolig glad i bake bde kaker og gjrbakst (og lage mat), s bestemte meg i ettermiddag for bake boller, og tenkte jeg kunne dele denne utrolig gode oppskriften med dere. Personlig er jeg veldig glad i at bollene smaker kardemomme, s har nok brukt litt mer kardemomme enn i oppskriften, men dette er noe du kan smake deg til etterhvert om du liker oppskriften og nsker bruke den. Om du ogs nsker kan du bytte ut bittelitt av sukkeret med en t-skje vaniljesukker som gir et hint av vanilje, men som likevel beholder stheten.

Dersom dere har andre oppskrifter dere nsker at jeg skal lage/vise s si gjerne ifra. Baker med glede!

Slik lagde jeg bollene

Ingredienser

10 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
1 pk gjr
6 dl lettmelk
150 g smr (kan ogs benytte rapsolje)

Frst rres det trre sammen, alts mel, sukker, kardemomme og trrgjr (jeg valgte bruke trrgjr til denne bolledeigen i dag). Deretter tilsettes smeltet smr blandet med melk, som skal vre p en temperatur p 37 grader. Temperaturen er viktig at ikke blir hverken for kald eller varm da gjren er mest effektiv og gir luftige og gode boller om den fr vokse p riktig temperatur.

Deigen skal deretter knas til en stor bolle og heves i rundt ca 40-45 minutter p et lunt sted med et rent hndkle over. Etter dette er det p tide forme bollene til ca 20-25 sm boller. Deigen skal dermed etterheves i ca 30 minutter p et lunt sted med et rent hndkle over.

Nr bollene er ferdig hevet kan det vre lurt pensle med et vispet egg for f en brunere og mer fyldigere stekeoverflate. Bollene stekes p 225 grader, midt i ovnen i ca 8-10 minutter (avhenger av strrelsen p bollene). Eventuelt kan du ogs pynte bollene med litt siktet melis p toppen.





#bake #boller #hvetebakst #kake





Design laget av Julie Viktoria