hits
Malin - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Vaniljecupcakes med kremostfrosting

Som jeg sa, skulle jeg kanskje bake noen cupcakes, ettersom Teun kjøpte med dette med forhåpninger om et eller annet godt. Dette gjorde jeg også! Selv om det er mandag.. Tenkte å dele oppskriften jeg har brukt med dere her.

 

Vaniljecupcakes

Dette trenger du:

250 g romtemperert smør
4 dl sukker
4 egg (bruk gjerne store egg)
1 ts vaniljeessens (her kan du også benytte vaniljesukker om du ikke har essens)
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl lettmelk

Slik gjør du det:

1. Pisk smøret til en krem, hell deretter sukkeret i for å piske det sammen til det har en fluffy og myk smørkremkonsistens.
2. Knekk i ett og ett egg, og pisk de godt inn.
3. Pisk inn vaniljeessensen (dersom du bruker vaniljesukker siktes det med melet).
4. Bland mel og bakepulver (og eventuelt vaniljesukker) og pisk inn i smørkremen vekselsvis med melk.
5. Fyll i muffinsformer og stek på 175 grader midt i ovnen, i 20-25 minutter.

Jeg har selv valgt veldig store former, og mine fløt litt over, dessverre. Men om du har mindre (mer normale) former vil dette gå fint.

 

Smørkrem

Dette er den klassiske smørkremen en gjerne kjenner igjen på gulrotkaken. Teun er så utrolig glad i denne så vi bestemte oss for å ha den på cupcakesene selv om det er vanilje. Jeg synes resultatet ble godt!

Dette trenger du:

200 g philadelphia kremost naturell
6 dl melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det:

1. Pisk kremosten.
2. hell vekselsvis inn melisen og vaniljesukkeret.

I frostingen har jeg også hatt lilla konditorfarge, for å få litt farge på cupcakesene. I tillegg har jeg valgt å pynte med litt blåbær, men en annen god idé kan være å ta blåbær i selve cupcakesene, eller i frostingen. Uansett smakte det godt med blåbær til!

Håper det smaker!

#cupcakes #vanilje #baking #kake #kremost #frosting #blåbær #blogg #flyvertinne #flyvertinnelivet
Brownies med is og hjemmelaget jordbærsaus

Sa jeg at jeg var glad i mat? Grilling er kanskje noe av det beste jeg vet om, så gjett hva vi har gjort i dag!? Vi har grillet. Men ikke alene! Moren min og foreldrene til Teun har for første gang sett leiligheten, og ikke minst møtt hverandre for første gang, noe som har vært veldig koselig! Jeg kjenner jeg gleder meg masse til sommerkvelder med grilling fremover også. Til dessert hadde vi hjemmelaget brownies med is og hjemmelaget jordbærsaus. Alt i alt var dagen vellykket, og jeg og Teun ligger rett ut på sofaen og ser på TV akkurat nå.

Oppskriften jeg har brukt til brownien er tatt fra boken til Manuela som driver bloggen passion4baking, og er veldig god! Anbefaler å ta en titt i boken eller kjøpe den dersom du er glad i baking! Jordbærsausen har jeg derimot laget helt selv, og er en veldig søt og god saus, perfekt til is og nystekt brownies!

Tenkte å dele oppskriften på jordbærsausen her til de som blir fristet.

Dette trenger du:

400 g jordbær - gjerne frosne
0,75 dl sukker
0,5 dl vann
2-3 dråper sitronsaft

Slik gjør du det:

1. Jordbærene moses med en stavmikser/blender/foodprocessor.
2. Kok opp vannet i en kjele.
3. Hell jordbærmassen i kjelen sammen med det kokende vannet og kok opp på lav temperatur.
4. Smak til med sukker og sitronsaft.
5. Avkjøl og sett kaldt til den skal serveres.

Denne oppskriften gir en veldig søt jordbærsaus. Dersom du ønsker en mindre søt jordbærsaus kan du bruke mindre sukker.

#brownies #kake #baking #grilling #sommer #is #jordbær #jordbærsaus #blogg #familie #kjæreste #flyvertinne #flyvertinnelivet
Verdens beste hveteboller

Jeg er som nevnt tidligere utrolig glad i å bake både kaker og gjærbakst (og å lage mat), så bestemte meg i ettermiddag for å bake boller, og tenkte jeg kunne dele denne utrolig gode oppskriften med dere. Personlig er jeg veldig glad i at bollene smaker kardemomme, så har nok brukt litt mer kardemomme enn i oppskriften, men dette er noe du kan smake deg til etterhvert om du liker oppskriften og ønsker å bruke den. Om du også ønsker kan du bytte ut bittelitt av sukkeret med en t-skje vaniljesukker som gir et hint av vanilje, men som likevel beholder søtheten.

Dersom dere har andre oppskrifter dere ønsker at jeg skal lage/vise så si gjerne ifra. Baker med glede!

Slik lagde jeg bollene

Ingredienser

10 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
1 pk gjær
6 dl lettmelk
150 g smør (kan også benytte rapsolje)

Først røres det tørre sammen, altså mel, sukker, kardemomme og tørrgjær (jeg valgte å bruke tørrgjær til denne bolledeigen i dag). Deretter tilsettes smeltet smør blandet med melk, som skal være på en temperatur på 37 grader. Temperaturen er viktig at ikke blir hverken for kald eller varm da gjæren er mest effektiv og gir luftige og gode boller om den får vokse på riktig temperatur.

Deigen skal deretter knas til en stor bolle og heves i rundt ca 40-45 minutter på et lunt sted med et rent håndkle over. Etter dette er det på tide å forme bollene til ca 20-25 små boller. Deigen skal dermed etterheves i ca 30 minutter på et lunt sted med et rent håndkle over.

Når bollene er ferdig hevet kan det være lurt å pensle med et vispet egg for å få en brunere og mer fyldigere stekeoverflate. Bollene stekes på 225 grader, midt i ovnen i ca 8-10 minutter (avhenger av størrelsen på bollene). Eventuelt kan du også pynte bollene med litt siktet melis på toppen.

#bake #boller #hvetebakst #kake

Design laget av Julie Viktoria