hits

Kyllingcurry med kokosmelk, grnnsaker og ris

  • 29.05.2016, 19:22

Takeaway er en flyvertinnes drm p stopp hvor man er for sliten til spise ute p restaurant, men for sulten til droppe middag. Eller, er iallefall min drm ute p stopp! I dag ble det takeaway fra Thai Food Take Away. Restauranten hadde god service, og maten kom etter kun 10 minutter! Gaten restauranten ligger i, Pedersgata, er visstnok en veldig kjent gate blant takeawayrestauranter i Stavanger og har mye mangfold nr det kommer til mat og opprinnelsen til matrettene. Jeg personlig er veldig glad i mat og gode smaker, s for meg var denne gaten midt i blinken!

Fikk lne tallerken og bestikk fra hotellet, s gjorde det litt fancy for meg selv.

Til tross for at jeg foretrekker indisk fremfor thai bestilte jeg thai i dag. Bestilte kylling stekt i rd currypaste, med kokosmelk og diverse grnnsaker til. Tilbehret var ris. Retten er relativt lik en kyllinggryte jeg lager hjemme, som jeg kommer til poste et innlegg om senere.



 

Retten var veldig god, men litt sterk. Faktisk s sterk at jeg etter 2-3 biter hadde drukket opp et vannglass. Tror kanskje det bare er jeg som er pinglete? Positivt med retten var at det var nok mat til 2-3 stykker av meg, s det vil si at jeg har rester til frokost (om jeg orker - skal opp veldig tidlig, hehe)!

#thai #mat #kylling #curry #flyvertinnelivet

Charter til varme Santorini

  • 28.05.2016, 17:43

I dag har jeg flyet charter fra Stavanger til Santorini, og tilbake! Har vrt relativt hektisk, men ganske gy til tross for lang dag. Heldigvis veldig varmt og godt i Santorini! Charter er ekstra gy for menneskene som reiser er kanskje ikke like reisevante som andre, og det er ekstra mye salg ombord, og ikke minst veldig god stemning blant bde passasjerer og crew.

I dag fly vi ystein Magnusson ned til Santorini og tilbake. Alle SAS-fly har navn, noe jeg synes er en morsom ting. De fleste heter Viking til etternavn, men s har du fly som dette som heter noe helt annet. Dette er et Boeing 737-700. LN-TUM, som er et av de gamle Braathens-maskinene for de interesserte.

Legger ikke ut s mye bilder av meg selv, s tenkte at en flyvertinneselfie var p tide.



Skal det vre litt kaffe?

Bare for ppeke det s er vi i kabinbesetningen frst og fremst ombord for sikkerhetsskyld. Kurset jeg hadde fr jeg fikk jobb bestod av 17 kursdager totalt, hvorav rundt 2 var rene service- og serveringsdager. Resten var kun sikkerhet. S selv om manges bilde av flyvertinner er at de kun er der for glede passasjerer med kaffe, te eller annen snacks, s har vi mange andre tanker i hodet samtidig!

Skulle gjerne ha vrt over en natt i Santorini, synes selve byene ser s utrolig koselige ut i alle disse varmere landene. Men, fr reise p ferie dit med min kommende samboer! I dag er det faktisk bare 2(!!!) dager igjen! Og i morgen kan jeg allerede si at "i morgen s flytter vi". Gleder meg utrolig mye til flytte inn og til vise frem leiligheten vr til dere.

#flyvertinne #flysas #sas #selfie #syden #varmt #santorini #hellas

Turist i eget land: Stavanger

  • 27.05.2016, 20:21

Jeg har bestemt meg for lage en ny kategori p bloggen som heter "turist i eget land". Her kommer jeg til dele mine opplevelser fra de norske byene vi har stopp i (overnattinger i regi av jobben). Alle tenker at man skal reise p ferie og oppleve nye steder, men det er veldig mange som glemmer det at vi bor i et utrolig fint land som har mye by p! Akkurat bor jeg p hotell i Stavanger (som dere sikkert har forsttt ut fra overskriften), og har det egentlig kjempefint! Arbeidsdagen har vrt veldig fin, mtt mange hyggelige passasjerer (ikke noe Odd Nordstoga i dag, dessverre), og har gtt litt rundt for bde ta bilder og titte litt. Stavanger har faktisk en sentimental verdi for meg da dette var frste byen jeg hadde overnatting i etter jeg startet i SAS. De andre gangene jeg har vrt her har det vrt bde kaldt og regn, men i dag var det strlende sol og varmt!



Her ser man over til bryggen og gamlebyen hvor det var utrolig mange folk som satt og tok seg en l eller spiste med venner. S veldig koselig ut, og fikk nesten litt hjemlengsel.

Favorittdelen min av byen er nok gamlebyen. Her er det trange brosteinsgater med hus som du ser er gamle, og ikke minst mange sm kafeer, barer og restauranter som gir deg en god flelse av sommer. Har selvflgelig ikke ftt med de koselige kafeene og fine restaurantene p bildet, men du fr et lite innblikk i hvordan byen ser ut.



Stavanger domkirke er ogs en severdighet for seg selv. For dere som er interessert i arkitektur er dette etter min mening en ganske fin bygning! Til hyre for denne kirken (blant alle trrne) ligger Stavanger Katedralskole, Kongsgrd, som er en videregende skole her i Stavanger.



Fortsetter du litt til kommer du til Breiavatnet som er et passe stort vann som det passer seg veldig fint jogge eller spasere rundt.

Alt i alt synes jeg Stavanger er en utrolig flott by, spesielt nr solen er fremme. Mange mennesker, fine bygninger og arkitektur, og ikke minst koselige restauranter og kafer. Jeg var ikke ute og spiste denne gangen, men kanskje neste gang! Dere vil nok hre mer om Stavanger senere.

#reise #flyvertinne #sas #stavanger #turist

SAS live music onboard

  • 26.05.2016, 17:30

Med jobben min, og forsvidt alle andre jobber, flger oppturer og nedturer, en av nedturene etter min mening er nok nr du m reise hjemmefra fr fuglene fiser og klokken ikke engang viser 4-tallet. P grunn av vanskelige busstider der jeg bor (i bare 4 dager til!!), s endte jeg med reise 03:45 hjemmefra i dag, og for et B-menneske er det ganske tft! Heldigvis ble dagen reddet av en kaffe p flytoget.

Hadde jeg ikke vrt s trtt s hadde jeg nok satt enda mer pris p det fine vre i dag morges.

Men, over til konserten. SAS har lansert noe (for en liten stund tilbake) som heter SAS Live Music hvor en artist fr lov til opptre p noen flighter. Dette innebrer masse planlegging av oss, som allerede fra fr av har noe drlig tid, men er utrolig artig! Denne gangen var jeg utrolig heldig og var en av f som fikk med meg Odd Nordstoga som presenterte en sang for oss i luften! Selv om han ikke produserer musikk i sjangrene jeg helst hrer p er han en dyktig artist, og det var veldig gy mte han i person. Passasjerene visste ingenting fr vi kom opp i luften og kapteinen annonserte, og det var generelt god stemning blant publikum! Alle satt med telefoner og filmet, og det virket veldig som om passasjerene (og oss i crewet) synes dette var artig! Beklager litt drlig kvalitet p bildet, er tatt med mobilkamera, lagt p noen filtre, s kopiert fra Instagram.

Jeg kan iallefall med trygghet si at jeg synes dette var artig!

#sas #flysas #reise #flyvertinne #musikk #konsert #oddnordstoga

Verdens beste hveteboller

  • 25.05.2016, 17:04

Jeg er som nevnt tidligere utrolig glad i bake bde kaker og gjrbakst (og lage mat), s bestemte meg i ettermiddag for bake boller, og tenkte jeg kunne dele denne utrolig gode oppskriften med dere. Personlig er jeg veldig glad i at bollene smaker kardemomme, s har nok brukt litt mer kardemomme enn i oppskriften, men dette er noe du kan smake deg til etterhvert om du liker oppskriften og nsker bruke den. Om du ogs nsker kan du bytte ut bittelitt av sukkeret med en t-skje vaniljesukker som gir et hint av vanilje, men som likevel beholder stheten.

Dersom dere har andre oppskrifter dere nsker at jeg skal lage/vise s si gjerne ifra. Baker med glede!

Slik lagde jeg bollene

Ingredienser

10 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
1 pk gjr
6 dl lettmelk
150 g smr (kan ogs benytte rapsolje)

Frst rres det trre sammen, alts mel, sukker, kardemomme og trrgjr (jeg valgte bruke trrgjr til denne bolledeigen i dag). Deretter tilsettes smeltet smr blandet med melk, som skal vre p en temperatur p 37 grader. Temperaturen er viktig at ikke blir hverken for kald eller varm da gjren er mest effektiv og gir luftige og gode boller om den fr vokse p riktig temperatur.

Deigen skal deretter knas til en stor bolle og heves i rundt ca 40-45 minutter p et lunt sted med et rent hndkle over. Etter dette er det p tide forme bollene til ca 20-25 sm boller. Deigen skal dermed etterheves i ca 30 minutter p et lunt sted med et rent hndkle over.

Nr bollene er ferdig hevet kan det vre lurt pensle med et vispet egg for f en brunere og mer fyldigere stekeoverflate. Bollene stekes p 225 grader, midt i ovnen i ca 8-10 minutter (avhenger av strrelsen p bollene). Eventuelt kan du ogs pynte bollene med litt siktet melis p toppen.





#bake #boller #hvetebakst #kake

En flyvertinnes treningshverdag

  • 25.05.2016, 13:14

I en jobb som jeg har, hvor vi jobber i luft som tilsvarer Galdhpiggen, med G-krefter og hvor vi skal kunne lfte kofferter og store traller p 80 kg OG i tillegg vre klar for evakuere i et hyt tempo dersom noe skulle skje, er det superviktig at vi har en viss fysisk form. Ikke minst er det viktig at vi ikke blir for store i strrelse ettersom arbeidsplassen er trang, og trening i en kombinasjon med kosthold gjr det enkelt for oss holde oss til en normal kroppsstrrelse.

Jeg har siden jeg startet jobbe i februar vrt endel syk fordi jeg har hatt mandler som har tatt til seg alt av bakterier, og immunforsvaret mitt har vrt utrolig drlig. Dette er visstnok veldig vanlig ombord i flyet, og alle som starter jobbe i kabinen pleier vre mye syk det frste ret. Likevel, s er dette noe jeg har slitt med hele livet s jeg fikk endelig innvilget operasjon for fjerne mandlene mine i august i fjor. Endelig n i mai kom dagen for operasjonen, og mandlene mine ble fjernet. Etter dette har jeg naturligvis ikke ftt lov trene, og har til og med prestert pdra meg en halsbetennelse mens jeg restituerte.

MEN, n er hverdagen tilbake og jeg skal endelig begynne trene igjen! S som en liten inspirasjon til dere som synes drstokkmila er lang (det synes jeg ogs til tider), s tenkte jeg legge ut en treningsplan over nr og hva jeg skal trene her. Heldigvis har jeg treningsrom p de fleste hoteller hvor jeg fr mulighet til trene styrke eller lpe p tredemlle. I tillegg er jeg medlem p Elixia nr jeg er hjemme her i Oslo.

 

N legger jeg vel og merke ut for resten av uken frst, ettersom jeg frst har kunne begynne trene n.

Mandag

Treningsfri - syk

 

Tirsdag

Treningsfri - syk

 

Onsdag

Rolig jogg - 30 minutter

 

Torsdag

Styrketrening - Bein og rumpe

 

Fredag

Styrketrening - Overkropp (biceps, triceps, skuldre, bryst)

 

Lrdag

G en tur p ca 30 minutter

 

Sndag

Rolig jogg - 20 minutter
Styrketrening - Mage og rygg

 

Som dere sikkert ser blir ikke treningen s veldig intens n i starten, men etter mye sykdom og operasjon er det viktig starte rolig slik at jeg ikke pdrar meg noe skader.

#trening #flyvertinne #timeplan

Personlig velvre hjemme

  • 24.05.2016, 12:56

I dag har jeg bestemt meg for ha en minispa-dag med meg selv! Som rdhret (selv om jeg farger hret brunt) blir man dessverre ikke s veldig brun om sommeren (iallefall ikke i regnfulle Norge), s jeg bestemte meg for benytte meg av L'Oreals Sublime Body som jeg kjpte for et par uker siden.

Aller frst tok jeg en lang varm dusj og peelet bde ansikt og kropp, da brunfargen setter seg bedre dersom huden bde er ren og nr dde hudceller har blitt fjernet. Selvbruningskremen er jeg veldig fornyd med og den setter ikke sterk "selvbruningslukt" dersom du dusjer etter fargen har begynt virke. Den lukter ogs friskt nr den pfres. Det kjedelige med denne kremen er at den bruker litt tid p virke, s jeg pleier vanligvis ta en dusj om kvelden og pfre den fr jeg legger meg. Som med alle selvbruningskremer er det lurt la den trekke litt inn fr du tar p deg klr, slik at fargen ikke blir ujevn.

Ellers s har jeg begynt pakke ting i dag, da Teun kommer mens jeg er p jobb i lpet av helgen for begynne flytte, s da er det en fordel at ting er pakket slik at han bare kan hente eskene og begynne flytte ting til vr nye leilighet! I dag er det bare 6 dager igjen, og vi gleder oss s utrolig mye! De siste rene har jeg flyttet endel, s selve flytteprosessen er litt kjedelig, men gleder meg veldig til vi er ferdig.

 

For vre tydelig er dette ikke et sponset produkt og derfor ikke reklame, kun en anbefaling av meg etter ha kjpt produktet selv.

#velvre #krem #selvbruningskrem #L'Oral

Nytt design p bloggen

  • 23.05.2016, 15:39

Hei! N har jeg endelig ftt p plass et nytt og bedre (og ikke minst fullstendig) design p bloggen! Hper dere liker det. Er fortsatt noen sm justeringer som skal forandres p, slik som bilder og litt snt. For dere som tittet innom bloggen jeg har hatt siden jeg startet i SAS, s har jeg byttet plattform da jeg foretrekker blogg.no fremfor wordpress. Kommer til fortsette blogge her fremover!

Dagen i dag brukes til drikke te, holde meg i ro og begynne pakke litt mot flyttingen. Jeg og Teun flytter nemlig sammen om 7 dager i dag! Gleder meg utrolig mye til endelig bli samboer med verdens beste kjreste, og til ha mitt eget kjkken hvor jeg kan lage mat og holde det ryddig nr som helst! Kollektivet her er utrolig hyggelig, men savner likevel ha mitt eget.



Jeg er personlig veldig glad i denne teen fra Kremmerhuset. Dette er en jordbrte og er en av mange jeg har derfra. Denne leger sr hals n etter operasjonen!

#design #te #kremmerhuset

Livet som flyvertinne i SAS

  • 22.05.2016, 16:51

Selv om overskriften snakker om flyvertinnelivet skal jeg starte med skrive om 17. mai. Norges nasjonaldag feiret jeg sammen med kjresten da jeg var sykemeldt etter nettopp ha operert mandlene. Siden dette var 14 dager operasjonen og jeg hadde blitt ganske frisk bestemte jeg meg for vre med p aktiviteter i sentrum hos mamma, ettersom Teun (min kjreste) er Nederlandsk og ikke har feiret 17. mai ordenltig tidligere.



Bunaden og dressen mtte p.

P 17. mai s m man unne seg litt usunt, s jeg bestemte meg for  lage pavlova, s dette er resultatet. Etter barne- og russetoget reiste vi til tanten min hvor familien var samlet og spiste mat og kake. Var i denne anledningen jeg hovedsakelig lagde pavlovaen.



Ble ganske fornyd med bde smak, konsistens og utseende p kaken!

Men, overskriften sier "Livet som flyvertinne i SAS", s tenkte fortelle noe om dette. Livet som flyvertinne i SAS er veldig artig. Jeg mter bde nye kollegaer og passasjerer hver dag, og ingen dag er lik andre. Plutselig har jeg kun en flight en dag, mens neste dag kan jeg jobbe 13 timer og fly charter. Jeg liker at det er s variabelt, slik at jeg ikke gr lei. Men det kan ogs til tider vre vanskelig forholde seg til at det ikke er faste arbeidstider/dager, slik som for eksempel ved mtte leve fra mned til mned uten kunne planlegge fremover i tid. Men, dette er noe man blir godt vandt til etterhvert i tillegg til vre mye borte, selvflgelig.



Utsikten er kanskje en av de beste godene ved jobben! Jeg kommer til fortelle mer om jobben senere, nr jeg for det frste er p jobb, og for det andre hvis det er ettersprsel etter innlegg.

#flyvertinne #sas #17mai #pavlova #kjreste

Om meg

Malin

Traveler and fashionista med base i Oslo. Deler reisene mine og planleggingen rundt reisene. For kontakt: malinelise@outlook.com

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no