hits
Malin - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Kyllingcurry med kokosmelk, grønnsaker og ris

Takeaway er en flyvertinnes drøm på stopp hvor man er for sliten til å spise ute på restaurant, men for sulten til å droppe middag. Eller, er iallefall min drøm ute på stopp! I dag ble det takeaway fra Thai Food Take Away. Restauranten hadde god service, og maten kom etter kun 10 minutter! Gaten restauranten ligger i, Pedersgata, er visstnok en veldig kjent gate blant takeawayrestauranter i Stavanger og har mye mangfold når det kommer til mat og opprinnelsen til matrettene. Jeg personlig er veldig glad i mat og gode smaker, så for meg var denne gaten midt i blinken!

Fikk låne tallerken og bestikk fra hotellet, så gjorde det litt fancy for meg selv.

Til tross for at jeg foretrekker indisk fremfor thai bestilte jeg thai i dag. Bestilte kylling stekt i rød currypaste, med kokosmelk og diverse grønnsaker til. Tilbehøret var ris. Retten er relativt lik en kyllinggryte jeg lager hjemme, som jeg kommer til å poste et innlegg om senere. 

Retten var veldig god, men litt sterk. Faktisk så sterk at jeg etter 2-3 biter hadde drukket opp et vannglass. Tror kanskje det bare er jeg som er pinglete? Positivt med retten var at det var nok mat til 2-3 stykker av meg, så det vil si at jeg har rester til frokost (om jeg orker - skal opp veldig tidlig, hehe)!

#thai #mat #kylling #curry #flyvertinnelivet
Handelshøyskolen BI vs. Høyskolen Kristiania

Jeg har søkt om overgang til ressurspool, som er deltidsstilling på 28% i SAS, og har fått det! Er superlykkelig da jeg har søkt om og fått tilbud om skoleplass på bachelor innenfor markedsføring både på Handelshøyskolen BI og Høyskolen Kristiania. Jeg tenkte jeg skulle legge frem mitt inntrykk av begge skolene og til slutt avsløre hvilken skole jeg har valgt!

1. Fag
Jeg ønsker jo å studere markedsføring, og BI har mange interessante fag, men har i høyere grad flere økonomiske fag, som dessverre ikke er den delen jeg er mest interessert i av hele bachelorgraden, dette gjorde at Høyskolen Kristiania vant på dette punktet, til tross for at BI har 3 valgfag, og en hel drøssevis med fag du kan velge blant, og Høyskolen Kristiania har kun ett valgfag i løpet av graden.


Bildet er hentet fra google

2. Miljø

Nå kjenner ikke jeg så godt til miljøet på BI, da jeg ikke kjenner så mange der, men har hørt rykter. De fleste har trolig hørt det samme som meg, og selve studiemiljøet er nok godt der, men føler personlig jeg passer bedre inn på Høyskolen Kristiania. Flere jeg kjenner går på Høyskolen Kristiania og er storfornøyde, så her også vant denne skolen for min del!

3. Økonomi

Det økonomiske aspektet har ikke så mye å si, for privatskole er dyrt uansett. Men, BI er vel og merke 10 000 kroner dyrere når det kommer til bachelorgraden, og dette er 10 000 kroner jeg kan benytte på noe annet. Dere skjønner kanskje hvor dette bærer hen nå?

4. Lokasjon

Lokasjon er viktig da jeg ikke skal bo i Oslo, men ved Gardermoen. Teun studerer fortsatt på Høgskolen i Hedmark, og skal pendle, og det hadde blitt mye lenger for han å reise helt fra Oslo. Høyskolen Kristiania ligger i sentrum, mens BI ligger i Nydalen.

Bildet er hentet fra google

Med andre ord var valget for meg enkelt, til tross for at BI hadde mange valgfag jeg gjerne skulle hatt, i tillegg til en spesialisering i løpet av graden. Dette har også Høyskolen Kristiania gjennom å tilby valgfag, så tenker at dette går greit for min del. Er veldig fornøyd med valget mitt, og gleder meg allerede masse til høsten kommer og skolen starter!

PS: I morgen blir jeg og Teun samboere!! Skal vise litt bilder av leiligheten, men kommer nok til å se litt uferdig ut foreløpig.

#studier #student #heistudentliv #høyskolenkristiania #markedshøyskolen #markedsføring #handelshøyskolenbi
Charter til varme Santorini

I dag har jeg fløyet charter fra Stavanger til Santorini, og tilbake! Har vært relativt hektisk, men ganske gøy til tross for lang dag. Heldigvis veldig varmt og godt i Santorini! Charter er ekstra gøy for menneskene som reiser er kanskje ikke like reisevante som andre, og det er ekstra mye salg ombord, og ikke minst veldig god stemning blant både passasjerer og crew.

I dag fløy vi Øystein Magnusson ned til Santorini og tilbake. Alle SAS-fly har navn, noe jeg synes er en morsom ting. De fleste heter Viking til etternavn, men så har du fly som dette som heter noe helt annet. Dette er et Boeing 737-700. LN-TUM, som er et av de gamle Braathens-maskinene for de interesserte.

Legger ikke ut så mye bilder av meg selv, så tenkte at en flyvertinneselfie var på tide.Skal det være litt kaffe?

Bare for å påpeke det så er vi i kabinbesetningen først og fremst ombord for sikkerhetsskyld. Kurset jeg hadde før jeg fikk jobb bestod av 17 kursdager totalt, hvorav rundt 2 var rene service- og serveringsdager. Resten var kun sikkerhet. Så selv om manges bilde av flyvertinner er at de kun er der for å glede passasjerer med kaffe, te eller annen snacks, så har vi mange andre tanker i hodet samtidig!

Skulle gjerne ha vært over en natt i Santorini, synes selve byene ser så utrolig koselige ut i alle disse varmere landene. Men, får reise på ferie dit med min kommende samboer! I dag er det faktisk bare 2(!!!) dager igjen! Og i morgen kan jeg allerede si at "i morgen så flytter vi". Gleder meg utrolig mye til å flytte inn og til å vise frem leiligheten vår til dere.

#flyvertinne #flysas #sas #selfie #syden #varmt #santorini #hellas
Turist i eget land: Stavanger

Jeg har bestemt meg for å lage en ny kategori på bloggen som heter "turist i eget land". Her kommer jeg til å dele mine opplevelser fra de norske byene vi har stopp i (overnattinger i regi av jobben). Alle tenker at man skal reise på ferie og oppleve nye steder, men det er veldig mange som glemmer det at vi bor i et utrolig fint land som har mye å by på! Akkurat bor jeg på hotell i Stavanger (som dere sikkert har forstått ut fra overskriften), og har det egentlig kjempefint! Arbeidsdagen har vært veldig fin, møtt mange hyggelige passasjerer (ikke noe Odd Nordstoga i dag, dessverre), og har gått litt rundt for å både ta bilder og titte litt. Stavanger har faktisk en sentimental verdi for meg da dette var første byen jeg hadde overnatting i etter jeg startet i SAS. De andre gangene jeg har vært her har det vært både kaldt og regn, men i dag var det strålende sol og varmt!Her ser man over til bryggen og gamlebyen hvor det var utrolig mange folk som satt og tok seg en øl eller spiste med venner. Så veldig koselig ut, og fikk nesten litt hjemlengsel.

Favorittdelen min av byen er nok gamlebyen. Her er det trange brosteinsgater med hus som du ser er gamle, og ikke minst mange små kafeer, barer og restauranter som gir deg en god følelse av sommer. Har selvfølgelig ikke fått med de koselige kafeene og fine restaurantene på bildet, men du får et lite innblikk i hvordan byen ser ut.Stavanger domkirke er også en severdighet for seg selv. For dere som er interessert i arkitektur er dette etter min mening en ganske fin bygning! Til høyre for denne kirken (blant alle trærne) ligger Stavanger Katedralskole, Kongsgård, som er en videregående skole her i Stavanger.Fortsetter du litt til kommer du til Breiavatnet som er et passe stort vann som det passer seg veldig fint å jogge eller spasere rundt.

Alt i alt synes jeg Stavanger er en utrolig flott by, spesielt når solen er fremme. Mange mennesker, fine bygninger og arkitektur, og ikke minst koselige restauranter og kaféer. Jeg var ikke ute og spiste denne gangen, men kanskje neste gang! Dere vil nok høre mer om Stavanger senere.

#reise #flyvertinne #sas #stavanger #turist
SAS live music onboard

Med jobben min, og forsåvidt alle andre jobber, følger oppturer og nedturer, en av nedturene etter min mening er nok når du må reise hjemmefra før fuglene fiser og klokken ikke engang viser 4-tallet. På grunn av vanskelige busstider der jeg bor (i bare 4 dager til!!), så endte jeg med å reise 03:45 hjemmefra i dag, og for et B-menneske er det ganske tøft! Heldigvis ble dagen reddet av en kaffe på flytoget.

Hadde jeg ikke vært så trøtt så hadde jeg nok satt enda mer pris på det fine være i dag morges.

Men, over til konserten. SAS har lansert noe (for en liten stund tilbake) som heter SAS Live Music hvor en artist får lov til å opptre på noen flighter. Dette innebærer masse planlegging av oss, som allerede fra før av har noe dårlig tid, men er utrolig artig! Denne gangen var jeg utrolig heldig og var en av få som fikk med meg Odd Nordstoga som presenterte en sang for oss i luften! Selv om han ikke produserer musikk i sjangrene jeg helst hører på er han en dyktig artist, og det var veldig gøy å møte han i person. Passasjerene visste ingenting før vi kom opp i luften og kapteinen annonserte, og det var generelt god stemning blant publikum! Alle satt med telefoner og filmet, og det virket veldig som om passasjerene (og oss i crewet) synes dette var artig! Beklager litt dårlig kvalitet på bildet, er tatt med mobilkamera, lagt på noen filtre, så kopiert fra Instagram.

Jeg kan iallefall med trygghet si at jeg synes dette var artig!

#sas #flysas #reise #flyvertinne #musikk #konsert #oddnordstoga
Verdens beste hveteboller

Jeg er som nevnt tidligere utrolig glad i å bake både kaker og gjærbakst (og å lage mat), så bestemte meg i ettermiddag for å bake boller, og tenkte jeg kunne dele denne utrolig gode oppskriften med dere. Personlig er jeg veldig glad i at bollene smaker kardemomme, så har nok brukt litt mer kardemomme enn i oppskriften, men dette er noe du kan smake deg til etterhvert om du liker oppskriften og ønsker å bruke den. Om du også ønsker kan du bytte ut bittelitt av sukkeret med en t-skje vaniljesukker som gir et hint av vanilje, men som likevel beholder søtheten.

Dersom dere har andre oppskrifter dere ønsker at jeg skal lage/vise så si gjerne ifra. Baker med glede!

Slik lagde jeg bollene

Ingredienser

10 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
1 pk gjær
6 dl lettmelk
150 g smør (kan også benytte rapsolje)

Først røres det tørre sammen, altså mel, sukker, kardemomme og tørrgjær (jeg valgte å bruke tørrgjær til denne bolledeigen i dag). Deretter tilsettes smeltet smør blandet med melk, som skal være på en temperatur på 37 grader. Temperaturen er viktig at ikke blir hverken for kald eller varm da gjæren er mest effektiv og gir luftige og gode boller om den får vokse på riktig temperatur.

Deigen skal deretter knas til en stor bolle og heves i rundt ca 40-45 minutter på et lunt sted med et rent håndkle over. Etter dette er det på tide å forme bollene til ca 20-25 små boller. Deigen skal dermed etterheves i ca 30 minutter på et lunt sted med et rent håndkle over.

Når bollene er ferdig hevet kan det være lurt å pensle med et vispet egg for å få en brunere og mer fyldigere stekeoverflate. Bollene stekes på 225 grader, midt i ovnen i ca 8-10 minutter (avhenger av størrelsen på bollene). Eventuelt kan du også pynte bollene med litt siktet melis på toppen.

#bake #boller #hvetebakst #kake
En flyvertinnes treningshverdag

I en jobb som jeg har, hvor vi jobber i luft som tilsvarer Galdhøpiggen, med G-krefter og hvor vi skal kunne løfte kofferter og store traller på 80 kg OG i tillegg være klar for å evakuere i et høyt tempo dersom noe skulle skje, er det superviktig at vi har en viss fysisk form. Ikke minst er det viktig at vi ikke blir for store i størrelse ettersom arbeidsplassen er trang, og trening i en kombinasjon med kosthold gjør det enkelt for oss å holde oss til en normal kroppsstørrelse.

Jeg har siden jeg startet å jobbe i februar vært endel syk fordi jeg har hatt mandler som har tatt til seg alt av bakterier, og immunforsvaret mitt har vært utrolig dårlig. Dette er visstnok veldig vanlig ombord i flyet, og alle som starter å jobbe i kabinen pleier å være mye syk det første året. Likevel, så er dette noe jeg har slitt med hele livet så jeg fikk endelig innvilget operasjon for å fjerne mandlene mine i august i fjor. Endelig nå i mai kom dagen for operasjonen, og mandlene mine ble fjernet. Etter dette har jeg naturligvis ikke fått lov å trene, og har til og med prestert å pådra meg en halsbetennelse mens jeg restituerte.

MEN, nå er hverdagen tilbake og jeg skal endelig begynne å trene igjen! Så som en liten inspirasjon til dere som synes dørstokkmila er lang (det synes jeg også til tider), så tenkte jeg å legge ut en treningsplan over når og hva jeg skal trene her. Heldigvis har jeg treningsrom på de fleste hoteller hvor jeg får mulighet til å trene styrke eller løpe på tredemølle. I tillegg er jeg medlem på Elixia når jeg er hjemme her i Oslo.

 

Nå legger jeg vel og merke ut for resten av uken først, ettersom jeg først har kunne begynne å trene nå.

Mandag

Treningsfri - syk

 

Tirsdag

Treningsfri - syk

 

Onsdag

Rolig jogg - 30 minutter

 

Torsdag

Styrketrening - Bein og rumpe

 

Fredag

Styrketrening - Overkropp (biceps, triceps, skuldre, bryst)

 

Lørdag

Gå en tur på ca 30 minutter

 

Søndag

Rolig jogg - 20 minutter
Styrketrening - Mage og rygg

 

Som dere sikkert ser blir ikke treningen så veldig intens nå i starten, men etter mye sykdom og operasjon er det viktig å starte rolig slik at jeg ikke pådrar meg noe skader.

#trening #flyvertinne #timeplan
Personlig velvære hjemme

I dag har jeg bestemt meg for å ha en minispa-dag med meg selv! Som rødhåret (selv om jeg farger håret brunt) blir man dessverre ikke så veldig brun om sommeren (iallefall ikke i regnfulle Norge), så jeg bestemte meg for å benytte meg av L'Oreals Sublime Body som jeg kjøpte for et par uker siden.

Aller først tok jeg en lang varm dusj og peelet både ansikt og kropp, da brunfargen setter seg bedre dersom huden både er ren og når døde hudceller har blitt fjernet. Selvbruningskremen er jeg veldig fornøyd med og den setter ikke sterk "selvbruningslukt" dersom du dusjer etter fargen har begynt å virke. Den lukter også friskt når den påføres. Det kjedelige med denne kremen er at den bruker litt tid på å virke, så jeg pleier vanligvis å ta en dusj om kvelden og påføre den før jeg legger meg. Som med alle selvbruningskremer er det lurt å la den trekke litt inn før du tar på deg klær, slik at fargen ikke blir ujevn.

Ellers så har jeg begynt å pakke ting i dag, da Teun kommer mens jeg er på jobb i løpet av helgen for å begynne å flytte, så da er det en fordel at ting er pakket slik at han bare kan hente eskene og begynne å flytte ting til vår nye leilighet! I dag er det bare 6 dager igjen, og vi gleder oss så utrolig mye! De siste årene har jeg flyttet endel, så selve flytteprosessen er litt kjedelig, men gleder meg veldig til vi er ferdig.

 

For å være tydelig er dette ikke et sponset produkt og derfor ikke reklame, kun en anbefaling av meg etter å ha kjøpt produktet selv.

#velvære #krem #selvbruningskrem #L'Oréal
Nytt design på bloggen

Hei! Nå har jeg endelig fått på plass et nytt og bedre (og ikke minst fullstendig) design på bloggen! Håper dere liker det. Er fortsatt noen små justeringer som skal forandres på, slik som bilder og litt sånt. For dere som tittet innom bloggen jeg har hatt siden jeg startet i SAS, så har jeg byttet plattform da jeg foretrekker blogg.no fremfor wordpress. Kommer til å fortsette å blogge her fremover!

Dagen i dag brukes til å drikke te, holde meg i ro og begynne å pakke litt mot flyttingen. Jeg og Teun flytter nemlig sammen om 7 dager i dag! Gleder meg utrolig mye til å endelig bli samboer med verdens beste kjæreste, og til å ha mitt eget kjøkken hvor jeg kan lage mat og holde det ryddig når som helst! Kollektivet her er utrolig hyggelig, men savner likevel å ha mitt eget.Jeg er personlig veldig glad i denne teen fra Kremmerhuset. Dette er en jordbærte og er en av mange jeg har derfra. Denne leger sår hals nå etter operasjonen!

#design #te #kremmerhuset
Livet som flyvertinne i SAS

Selv om overskriften snakker om flyvertinnelivet skal jeg starte med å skrive om 17. mai. Norges nasjonaldag feiret jeg sammen med kjæresten da jeg var sykemeldt etter å nettopp ha operert mandlene. Siden dette var 14 dager operasjonen og jeg hadde blitt ganske frisk bestemte jeg meg for å være med på aktiviteter i sentrum hos mamma, ettersom Teun (min kjæreste) er Nederlandsk og ikke har feiret 17. mai ordenltig tidligere.Bunaden og dressen måtte på.

På 17. mai så må man unne seg litt usunt, så jeg bestemte meg for å lage pavlova, så dette er resultatet. Etter barne- og russetoget reiste vi til tanten min hvor familien var samlet og spiste mat og kake. Var i denne anledningen jeg hovedsakelig lagde pavlovaen.Ble ganske fornøyd med både smak, konsistens og utseende på kaken!

Men, overskriften sier "Livet som flyvertinne i SAS", så tenkte å fortelle noe om dette. Livet som flyvertinne i SAS er veldig artig. Jeg møter både nye kollegaer og passasjerer hver dag, og ingen dag er lik andre. Plutselig har jeg kun en flight en dag, mens neste dag kan jeg jobbe 13 timer og fly charter. Jeg liker at det er så variabelt, slik at jeg ikke går lei. Men det kan også til tider være vanskelig å forholde seg til at det ikke er faste arbeidstider/dager, slik som for eksempel ved å måtte leve fra måned til måned uten å kunne planlegge fremover i tid. Men, dette er noe man blir godt vandt til etterhvert i tillegg til å være mye borte, selvfølgelig.Utsikten er kanskje en av de beste godene ved jobben! Jeg kommer til å fortelle mer om jobben senere, når jeg for det første er på jobb, og for det andre hvis det er etterspørsel etter innlegg.

#flyvertinne #sas #17mai #pavlova #kjæreste

Design laget av Julie Viktoria