hits
Malin - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Hjemmelaget pasta carbonara

Hjemmelaget pasta carbonara er kanskje min favorittrett! I dag tenkte jeg å vise dere en skikkelig god oppskrift jeg har på pasta carbonara - for dere pastaelskere. Oppskriften er for to personer, og vanligvis bør en benytte spaghetti, men jeg har her valgt å bruke fusilli da dette er det jeg hadde hjemme.

Dette trenger du:

120 g spaghetti (tørr)
1 kyllingfilet naturell
1 krm kyllingkrydder
50 g revet ost
1 egg
1 dl matfløte
1 krm basilikum
1 krm pepper
1 krm salt
Revet parmesan (kan sløyfes)
2 skiver bacon (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

1. Kok spaghettien etter anvisningen på pakken, gjerne med litt salt i vannet.
2. Skjær opp kyllingen i terninger og mariner gjerne i salt, pepper og kyllingkrydder før, under og etter steking.
3. Visp egg og fløte i en kaserolle på middels varme og tilsett ost etterhvert som fløten får høyere temperatur slik at den smelter, og krydre med basilikum.
OBS: Pass på at temperaturen ikke blir for høy da matfløte ikke tåler høye temperaturer.
4. Hell den ferdigkokte pastaen i sausen sammen med kyllingen.
5. Skjær baconskivene i mindre biter og stek til ønsket stekeoverflate.
6. Dander pasta carbonaraen på en tallerken og dryss over bacon og revet parmesan.

I dette innlegget droppet vi både parmesan og bacon, da vi prøver å være litt sunnere. Dersom du ønsker en mer kremet saus kan du også benytte kremfløte istedet. Denne tåler også en høyere temperatur enn matfløten. På akkurat dette bildet ser du ikke sausen så lett, men den er der, lover - hehe!

Håper det smaker!

#pastacarbonara #pasta #mat #hjemmelaget #søndag #sommer #blogg #flyvertinne #flyvertinnelivet
Ovnsbakt laks i en seng av grønnsaker

Mat er kanskje noe av det beste jeg vet. Vel og merke er jeg kjempekresen, men når jeg selv får være kokken er jeg alltid superfornøyd, hehe. Det som er enda bedre er å lage mat med andre. Nå som jeg og Teun har blitt samboere så lager vi mat sammen, som gjør matlagingen enda morsommere.

I dag gikk vi for ovnsbakt laks med rotgrønnsaker som kålrot, løk, hvitløk, sellerirot og gulrøtter. Dette hadde vi i en ildfast form med havsalt, pepper, fersk basillikum og persille, toppet med litt olivenolje. Laksen la vi på toppen av grønnsakene, krydret med salt, pepper og litt kruspersille.

Ved siden av stekte vi poteter i ovnen, som vi hadde skåret opp i poteter og saltet med havsalt. Basilikumen er lagt ved siden av litt som pynt fordi den var til overs.

Alt stekes i ca 45 minutter på 175 grader. Vi valgte å sette potetene høyt for en sprø stekeoverflate, mens laksen og grønnsakene ble satt litt lenger ned.

Håper dere ble inspirerte til å spise laks selv! Dette er nemlig en av mine favoritter når det kommer til matlaging med laks.

Nå har endelig sommerferien min startet! Startet den egentlig litt på fredag allerede fordi jeg var syk, men har ligget med halsbetennelse (som jeg for såvidt ikke er kvitt enda) så føler det ikke regnes som ferie, hehe. Så nå skal dagene nytes fullt ut selv om det ikke er like varmt som det var forrige uke!

#mat #middag #laks #grønnsaker #potet #blogg #flyvertinne #flyvertinnelivet
Hjemmelaget smoothie i varmen

Siden det ble så varmt i dag bestemte jeg og Teun oss for å grille, så middagen i dag ble marinert svinekjøtt med ris, potetsalat og salat som tilbehør. Marinaden lagde jeg av extra virgin olive oil, cumin, grillkrydder, pepper og rock salt og ble veldig godt! Har dessverre ikke noe bilde. Men, vi bestemte oss for å lage hjemmelaget smoothie til dessert!Smoothien er laget av jordbær, banan, blåbær og ca 1 dl appelsinjuice per glass, i tillegg til is, selvfølgelig. Har pyntet med litt vannmelon. For smoothie-elskere er dette en veldig grunnleggende smoothie som er enkel og lage, og anbefaler å prøve den nå i sommervarmen!

#smoothie #sommer #varmt #blogg #jordbær #blåbær #banan #flyvertinne #flyvertinnelivet
Sen middag og fredagskos

Når sykemelding fører til kjærestekveld med middag for to, så er det nesten litt greit å være syk (nesten). Vi har laget fylte pannekaker, som består av pannekaker, et fyll laget av kjøttdeig, paprika, løk, tomatpuré og matfløte, med litt ost på toppen. Stekes i ovnen til osten er gylden.Nå er maten godt fortært og smash-bollen står på bordet. Vi feirer lørdag en dag for tidlig. Føler det er greit når man er syk!

#food #mat #pannekaker #fyltepannekaker #dinnerfortwo #blogg #flyvertinne #flyvertinnelivet
Kyllingcurry med kokosmelk, grønnsaker og ris

Takeaway er en flyvertinnes drøm på stopp hvor man er for sliten til å spise ute på restaurant, men for sulten til å droppe middag. Eller, er iallefall min drøm ute på stopp! I dag ble det takeaway fra Thai Food Take Away. Restauranten hadde god service, og maten kom etter kun 10 minutter! Gaten restauranten ligger i, Pedersgata, er visstnok en veldig kjent gate blant takeawayrestauranter i Stavanger og har mye mangfold når det kommer til mat og opprinnelsen til matrettene. Jeg personlig er veldig glad i mat og gode smaker, så for meg var denne gaten midt i blinken!

Fikk låne tallerken og bestikk fra hotellet, så gjorde det litt fancy for meg selv.

Til tross for at jeg foretrekker indisk fremfor thai bestilte jeg thai i dag. Bestilte kylling stekt i rød currypaste, med kokosmelk og diverse grønnsaker til. Tilbehøret var ris. Retten er relativt lik en kyllinggryte jeg lager hjemme, som jeg kommer til å poste et innlegg om senere. 

Retten var veldig god, men litt sterk. Faktisk så sterk at jeg etter 2-3 biter hadde drukket opp et vannglass. Tror kanskje det bare er jeg som er pinglete? Positivt med retten var at det var nok mat til 2-3 stykker av meg, så det vil si at jeg har rester til frokost (om jeg orker - skal opp veldig tidlig, hehe)!

#thai #mat #kylling #curry #flyvertinnelivet

Design laget av Julie Viktoria