hits








Malin - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Hjemmelaget pasta carbonara

Hjemmelaget pasta carbonara er kanskje min favorittrett! I dag tenkte jeg vise dere en skikkelig god oppskrift jeg har p pasta carbonara - for dere pastaelskere. Oppskriften er for to personer, og vanligvis br en benytte spaghetti, men jeg har her valgt bruke fusilli da dette er det jeg hadde hjemme.

Dette trenger du:

120 g spaghetti (trr)
1 kyllingfilet naturell
1 krm kyllingkrydder
50 g revet ost
1 egg
1 dl matflte
1 krm basilikum
1 krm pepper
1 krm salt
Revet parmesan (kan slyfes)
2 skiver bacon (kan slyfes)

Slik gjr du det:

1. Kok spaghettien etter anvisningen p pakken, gjerne med litt salt i vannet.
2. Skjr opp kyllingen i terninger og mariner gjerne i salt, pepper og kyllingkrydder fr, under og etter steking.
3. Visp egg og flte i en kaserolle p middels varme og tilsett ost etterhvert som flten fr hyere temperatur slik at den smelter, og krydre med basilikum.
OBS: Pass p at temperaturen ikke blir for hy da matflte ikke tler hye temperaturer.
4. Hell den ferdigkokte pastaen i sausen sammen med kyllingen.
5. Skjr baconskivene i mindre biter og stek til nsket stekeoverflate.
6. Dander pasta carbonaraen p en tallerken og dryss over bacon og revet parmesan.

I dette innlegget droppet vi bde parmesan og bacon, da vi prver vre litt sunnere. Dersom du nsker en mer kremet saus kan du ogs benytte kremflte istedet. Denne tler ogs en hyere temperatur enn matflten. P akkurat dette bildet ser du ikke sausen s lett, men den er der, lover - hehe!

Hper det smaker!

#pastacarbonara #pasta #mat #hjemmelaget #sndag #sommer #blogg #flyvertinne #flyvertinnelivet




Ovnsbakt laks i en seng av grnnsaker

Mat er kanskje noe av det beste jeg vet. Vel og merke er jeg kjempekresen, men nr jeg selv fr vre kokken er jeg alltid superfornyd, hehe. Det som er enda bedre er lage mat med andre. N som jeg og Teun har blitt samboere s lager vi mat sammen, som gjr matlagingen enda morsommere.

I dag gikk vi for ovnsbakt laks med rotgrnnsaker som klrot, lk, hvitlk, sellerirot og gulrtter. Dette hadde vi i en ildfast form med havsalt, pepper, fersk basillikum og persille, toppet med litt olivenolje. Laksen la vi p toppen av grnnsakene, krydret med salt, pepper og litt kruspersille.

Ved siden av stekte vi poteter i ovnen, som vi hadde skret opp i poteter og saltet med havsalt. Basilikumen er lagt ved siden av litt som pynt fordi den var til overs.

Alt stekes i ca 45 minutter p 175 grader. Vi valgte sette potetene hyt for en spr stekeoverflate, mens laksen og grnnsakene ble satt litt lenger ned.





Hper dere ble inspirerte til spise laks selv! Dette er nemlig en av mine favoritter nr det kommer til matlaging med laks.

N har endelig sommerferien min startet! Startet den egentlig litt p fredag allerede fordi jeg var syk, men har ligget med halsbetennelse (som jeg for svidt ikke er kvitt enda) s fler det ikke regnes som ferie, hehe. S n skal dagene nytes fullt ut selv om det ikke er like varmt som det var forrige uke!

#mat #middag #laks #grnnsaker #potet #blogg #flyvertinne #flyvertinnelivet




Hjemmelaget smoothie i varmen

Siden det ble s varmt i dag bestemte jeg og Teun oss for grille, s middagen i dag ble marinert svinekjtt med ris, potetsalat og salat som tilbehr. Marinaden lagde jeg av extra virgin olive oil, cumin, grillkrydder, pepper og rock salt og ble veldig godt! Har dessverre ikke noe bilde. Men, vi bestemte oss for lage hjemmelaget smoothie til dessert!



Smoothien er laget av jordbr, banan, blbr og ca 1 dl appelsinjuice per glass, i tillegg til is, selvflgelig. Har pyntet med litt vannmelon. For smoothie-elskere er dette en veldig grunnleggende smoothie som er enkel og lage, og anbefaler prve den n i sommervarmen!

#smoothie #sommer #varmt #blogg #jordbr #blbr #banan #flyvertinne #flyvertinnelivet




Sen middag og fredagskos

Nr sykemelding frer til kjrestekveld med middag for to, s er det nesten litt greit vre syk (nesten). Vi har laget fylte pannekaker, som bestr av pannekaker, et fyll laget av kjttdeig, paprika, lk, tomatpur og matflte, med litt ost p toppen. Stekes i ovnen til osten er gylden.



N er maten godt fortrt og smash-bollen str p bordet. Vi feirer lrdag en dag for tidlig. Fler det er greit nr man er syk!

#food #mat #pannekaker #fyltepannekaker #dinnerfortwo #blogg #flyvertinne #flyvertinnelivet




Kyllingcurry med kokosmelk, grnnsaker og ris

Takeaway er en flyvertinnes drm p stopp hvor man er for sliten til spise ute p restaurant, men for sulten til droppe middag. Eller, er iallefall min drm ute p stopp! I dag ble det takeaway fra Thai Food Take Away. Restauranten hadde god service, og maten kom etter kun 10 minutter! Gaten restauranten ligger i, Pedersgata, er visstnok en veldig kjent gate blant takeawayrestauranter i Stavanger og har mye mangfold nr det kommer til mat og opprinnelsen til matrettene. Jeg personlig er veldig glad i mat og gode smaker, s for meg var denne gaten midt i blinken!

Fikk lne tallerken og bestikk fra hotellet, s gjorde det litt fancy for meg selv.

Til tross for at jeg foretrekker indisk fremfor thai bestilte jeg thai i dag. Bestilte kylling stekt i rd currypaste, med kokosmelk og diverse grnnsaker til. Tilbehret var ris. Retten er relativt lik en kyllinggryte jeg lager hjemme, som jeg kommer til poste et innlegg om senere.



 

Retten var veldig god, men litt sterk. Faktisk s sterk at jeg etter 2-3 biter hadde drukket opp et vannglass. Tror kanskje det bare er jeg som er pinglete? Positivt med retten var at det var nok mat til 2-3 stykker av meg, s det vil si at jeg har rester til frokost (om jeg orker - skal opp veldig tidlig, hehe)!

#thai #mat #kylling #curry #flyvertinnelivet





Design laget av Julie Viktoria